Analitik: Težko je najti alternative za standardizacijo in zmogljivosti sistema procesnih sistemov kitajske proizvodne industrije

Dec 01,2022

Jonathan Goldberg, ustanovitelj D2D Advisy, analize, je pred kratkim dejal, da čeprav je cevovod dolg in težaven, se zdi, da ameriška podjetja zdaj neizogibno zmanjšajo ali popolnoma odpravijo svojo odvisnost od Kitajske.

Goldberg verjame, da izdelki s čipi, ki so dejansko prebavljeni na Kitajskem, predstavljajo 10% - 15% svetovnega povpraševanja. S postopkom domače zamenjave, ne glede na to, kaj ameriška podjetja počnejo na Kitajskem, se bo delež slednjih zmanjšal. Na strani dobave imajo ameriški proizvajalci določeno odvisnost od Kitajske v postopku tesnjenja in testiranja. Toda na splošno imajo druge države dovolj zmogljivosti, da nadoknadijo večino prostih mest. Goldberg verjame, da bodo ameriška podjetja imela veliko možnosti.

Goldberg je poudaril, da je najtežje najti alternative sposobnost standardizacijskega in procesnega sistema kitajske proizvodne industrije. Razkril je tudi, da Apple namerava v naslednjih sedmih letih v celoti prenesti večino proizvodnje izdelkov na regije zunaj kitajske celine, kar je precej dolgo za Apple, ki je morda najboljše svetovno podjetje v upravljanju z elektronsko dobavno verigo izdelkov, zlasti za drugi.

Goldberg je še dejal, da je enostralizem ZDA težko prepoznati s svojimi zavezniki. Številni zavezniki so kritizirali "nenadni napad" novih pravil bis oktobra.

Goldberg je predlagal, da bi morale ZDA uporabiti več vzvoda za vzvod svojih zaveznikov, na primer nalaganje sankcij za kitajske proizvajalce panelov. Takšne sankcije nimajo nobene zveze z interesi ZDA, vendar lahko ugajajo vzhodnoazijskim zaveznikom. Poleg tega lahko sankcije na kitajske avtomobilske čips upočasnijo razvoj kitajskih proizvajalcev avtomobilov in jih bo pozdravila Nemčija.
Izdelek RFQ