Analitiki so pohvalili nove strežniške izdelke in AMD LED zalog čipov višje

Nov 14,2022
Glede na iskanje Alpha je cena delnice AMD konec tega tedna vodila polprevodnik višjo, ker so analitiki pohvalili novi strežniški čip podjetja in poudarili, da je podjetje, ki ga je vodila dr. Lisa Su, še naprej pritiskala na Intel na dragocenih trgih.

Matthew Bryson, analitik v Wedbush Securities, je AMD podelil oceno preseganja trga in ciljno ceno 100 dolarjev. Izpostavil je, da bi podjetje lahko začasno zgrabilo "polno mesto" s svojimi najnovejšimi izdelki v nizki konfiguraciji in še vedno konkuriralo Intelu, vendar je v primerjavi z Intelom zagotovilo izdelke "večje nadgradnje".

Bryson je v poročilu kupcem zapisal: "Nasprotno, trenutno je Intel bolj ostro tekmujela s platformo Ice Lake, ki je težko ohraniti svoj delež v konkurenci z Milanom. Čeprav bi moral biti Sapphire Rapids bolj konkurenčen kot ICE Lake, verjamemo, da bosta njegova moč in zmogljivost še vedno precej nižja od Genove. "

AMD se je v popoldanskem trgovanju v petek povečal za več kot 6,6% na 73 USD, kar je najvišja raven v več kot mesecu dni.

V nasprotju s tem je Intel pridobil tudi 2,4% na 30,58 USD. AMD -jev konkurent, Nvidia, se je povečal za skoraj 3% in trgoval pri 162,52 dolarja.


Proizvajalec polprevodniške opreme ASML se je po sestanku dvignil za skoraj 2,5% na 574,54 USD. Generalni direktor Peter Wennink je dejal, da tudi če bi bila Kitajska izključena, se možnosti podjetja v naslednjih nekaj letih ne bodo spremenile.

Wennink je vlagateljem povedal, da pričakuje, da geopolitične razmere ne bodo naredile Kitajske "absolutno" izključene iz kakršne koli rasti, če pa se bo povpraševanje preusmerilo tudi na druge kraje.

Po mnenju Reutersa je Wenningke navedel: "Te Fabs bodo zgrajene na drugih mestih. Lahko obstajajo začasne težave. Toda na koncu je treba te čipe še vedno izdelati. Zato ne bo imel velikega vpliva na možnosti 2030 . "

Tudi v petek so se dvignili konkurenti ASML, z uporabnimi materiali, Lam Research in KLA Corp., ki se je dvignil med 3% in 6%.

Delnice Texas Instruments, Micron Technologies, Broadcom in več drugih podjetij so se povečale za 2% ali več.

Po napovedi rezultatov v tretjem četrtletju je Mizuho, ​​investicijsko podjetje, dejala, da kljub šibkemu računalniškemu sektorju še vedno lahko vidi moč iz AMD -jevega podatkovnega centra in linije izdelkov.
Izdelek RFQ