Apple trenutno proizvaja štiri pametne telefone, vključno z iPhone SE in iPhone 14 v Indiji

Sep 27,2022
V prizadevanju za diverzifikacijo svoje dobavne verige zunaj Kitajske je Apple potrdil, da je v Indiji začel proizvodnjo iPhone 14 v Indiji.


Apple je v izjavi dejal, da nova serija iPhone 14 uvaja prelomno novo tehnologijo in pomembne varnostne funkcije, podjetje pa je navdušeno nad izdelavo iPhone 14 v Indiji, poroča Money Control.

Nadzor denarja, ki navaja vire, je dejal, da se bodo dostave iPhone 14 iz Indije začele v naslednjih dneh iz Foxconnove tovarne Sriperumbudur na obrobju Chennaija. Poleg tega je Bloomberg, ki navaja vire, dejal, da je Apple začel izdelovati iPhone 14 v Indiji prej, kot je bilo pričakovano, saj sta Apple in Foxcon postopek pospešila po reševanju težav z dobavno verigo.

Appleovi dobavitelji so v Indiji začeli proizvajati iPhone v Indiji, začenši z iPhone SE. Trenutno Apple izdeluje iPhone SE, iPhone 12, iPhone 13 in iPhone 14 v Indiji.

TechCrunch poroča, da analitiki JPMorgan napovedujejo, da bo Indija do leta 2025 predstavljala 25% proizvodnje iPhone, in dodala, da bo Apple v Indiji ustvaril iPhone 14 v Indiji zaradi bolj zapletene poravnave modulov kamere v seriji iPhone Pro, višjega lokalnega povpraševanja na trgu /14plus pa je is Primerno za serijo iPhone14.

Hkrati je Digitimes poročal, da prodaja iPhone 14 na Kitajskem ni bila tako dobra, kot je bilo pričakovano, Apple pa je prilagajal proizvodni delež med proizvajalci pogodb, najbolj prizadeta je Luxshare Precision.

Kljub temu bo Kitajska v dogledni prihodnosti upoštevala večino iPhone in globalne proizvodnje pametnih telefonov, z raziskavami Counterpoint pa ocenjuje, da bo Kitajska leta 2021. Poleg tega bo proizvedla 67% svetovnih telefonov. Poleg S sedežem na Kitajskem predstavlja skoraj polovico vseh.