Broadcom je uradno iskal odobritev Evropske unije za njegovo 61 milijard ameriških dolarjev za nakup VMware

Nov 16,2022

Po besedah ​​Bloomberga se je Chip Giant Broadcom prijavil v Evropsko unijo za nakup podjetja za računalništvo v oblaku VMware za 61 milijard dolarjev, pri čemer si je prizadeval opraviti protitrustovski pregled in dokončati potreben korak za največjo pridobitev v zgodovini polprevodnikov.

Poroča se, da je Broadcom po več mesecih predhodnih razprav z regulatorji EU M&A 15. uradno iskal odobritev oblasti. Evropski regulatorji določijo rok 20. decembra za pregled ali poglobljeno preiskavo, ki lahko postopek odloži za približno 90 delovnih dni.

Prepričani smo, da ta transakcija ne bo prinesla nobenih težav s konkurenco, zato se veselimo sodelovanja z Evropsko komisijo v celotnem procesu, ki Broadcom pričakuje, da bo to sodelovanje končano v proračunskem letu 2023.

Ta transakcija je ena največjih pridobitev v zgodovini tehnološke industrije, ki je na drugem mestu Microsoftova 75 milijard dolarjev nakup podjetja Activision Blizzard, igranja. Nakup VMware bo razširil portfelj programskih izdelkov Broadcoma. Poleg tega je Broadcom v letu 2018 in Symantec's Enterprise Security Business v letu 2018 kupil CA Technologies, proizvajalca podjetja CA Technologies.

Maja letos je Broadcom sporočil, da je vložil 61 milijard dolarjev, da bi pridobil VMware, da bi stopil v programsko industrijo. Hock Tan, izvršni direktor Broadcoma, je pred kratkim dejal, da primer pridobitve zajema tri teme, in sicer Multi Cloud, Cloud Native Software in cene. V prihodnosti bo sodelovanje VMware zagotovilo nabor programskih in strojnih rešitev za zadovoljevanje potreb v oblaku podjetja.
Izdelek RFQ