Spet koda? ZDA razmišljajo o omejevanju izvoza opreme za proizvodnjo pomnilniških čipov nad 128 plasti na Kitajsko

Aug 02,2022

Združene države razmišljajo o omejevanju pošiljk ameriške opreme za izdelavo čipov na kitajske proizvajalce spominskih čipov, za zadevo pa so povedali štirje ljudje. Razume se, da bodo ameriški uradniki prepovedali izvoz na Kitajsko opreme, ki se uporablja za izdelavo pomnilniških čipov NAND z več kot 128 plastmi.

Če se načrt uresniči, bi lahko škodoval tudi podjetjem, kot je južnokorejski spominski čip velikan Samsung, pravijo viri. Ta poteza bo tudi zaščitila Western Digital Corp., edinega ameriškega proizvajalca spominskih čipov, in Micron Technology Corp., ki skupaj predstavljajo približno četrtino trga NAND Chip.

Vsi viri pa so povedali, da so bile razprave ameriške vlade o tej zadevi v zgodnji fazi in da niso bili pripravljeni predlagani predpisi.

Na zahtevo, naj komentira morebitno potezo, tiskovni predstavnik oddelka za trgovino, ki nadzira nadzor izvoza, ni razpravljal o morebitnih omejitvah, vendar je ugotovil, da je "uprava Bidena osredotočena na ogrožanje (kitajskih) prizadevanj za proizvodnjo naprednih polprevodnikov za obravnavo pomembnih ZDA tveganje za nacionalno varnost. "

Ni jasno, kakšen vpliv bi lahko imel te potencialne omejitve na druge kitajske akterje.
Izdelek RFQ