Odpraviti izboklino na hrbtni strani? Serija Apple iPhone 15 bo opremljena z najnovejšim Sonyjevim slikovnim senzorjem

Nov 29,2022

Po podatkih kitajske spletne strani Nikkei bo model serije iPhone 15 Pro, ki ga bo Apple predstavil prihodnje leto, opremljen z najnovejšim Sonyjevim slikovnim senzorjem. Poroča se, da lahko naprava prinese boljšo kakovost slikanja in višji dinamični razpon in lahko dobro zajame podrobnosti obraza tudi v močnem okolju osvetlitve.

Poroča se, da je Sonyjev senzor slike nove generacije podvojil raven signala nasičenja vsakega piksla. Senzor lahko zajame več svetlobe in zmanjša prekomerno izpostavljenost ali premajhno izpostavljenost v določenih nastavitvah, zaradi česar je kamera pametnega telefona primernejša za portretno fotografijo, tudi pod močno osvetlitvijo ozadja.

Sony Semiconductor Solutions je razvil nov slikovni senzor, ki bo izdelan v njegovi nagasaki obrat in začel pošiljati do Apple in drugih proizvajalcev pametnih telefonov. Zmagovanje velikega reda Apple-a lahko Sonyju prinese konkurenčno prednost v tehnologiji fotografij z visoko ločljivostjo, kar pritiska na glavnega konkurenta Samsung Electronics. Izvršni direktor pri proizvajalcu komponent je dejal, da se "razmere lahko spremenijo v letu ali dveh".

Po podatkih o Omdii, britanskem podjetju za analizo, je Sony lani predstavljal 44% svetovnega deleža slik slik CMOS, Samsung pa na drugem mestu z le 18,5%. Toda Sonyjev delež v zadnjih letih upada. Leta 2020 je zaradi napetosti med ZDA in Kitajsko Sony izgubil poslovne stike s kitajskimi proizvajalci pametnih telefonov.

Maja letos je Sony sporočil, da namerava v treh letih do proračunskega leta 2023 zagotoviti 900 milijard jenov (približno 6,46 milijarde dolarjev) kapitalskih izdatkov za slikovne senzorje, kar je povečalo predhodno načrtovano številko za 200 milijard jenov. V tovarni Nagasaki skupina širi svojo najnovejšo rastlino, ki je začela delovati lani.

Omeniti velja, da bo iPhone 15 uvedel kamero v periskopu, torej z uporabo zložljivega sistema kamere je prednost zmanjšanja izbokline dela kamere. Novi Sony senzor, ki ga je opisal Nikkei, je morda širokokotna kamera, Apple pa bo na splošno postavil širokokotni objektiv kot glavno kamero iPhone. Uvedba procesorja slike Sony v serijo iPhone 15 bo pustila več prostora med objektivom in senzorjem s pomočjo sistema zložljivih kamer, na pametni telefon prinesli boljši optični zoom in zmanjšali izboklino kamere na zadnji strani telefona.
Izdelek RFQ