Farnellovi prihodki uspešnice, saj so elektronske komponente veliko povpraševanje

Sep 17,2022

AVNET -ov elektronski distributer komponent Farnell je pred kratkim objavil svoje četrto četrtletje rezultatov za proračunsko leto 22, ki se je končal 2. julija, prihodki v višini 442 milijonov dolarjev v četrtletju, stopnja dobička iz poslovanja v višini 14,2%in skupno 1,8 milijarde dolarjev za celotno proračunsko leto , medletno povečanje za 1,8 milijarde dolarjev. Povišanje za 20,2% je bilo posledica znatnega povečanja povpraševanja iz elektronike, energetske, varnostne in prometne industrije.

Rob Rospedzihowski, predsednik prodaje za Farnell Emea, je dejal, da je vodstvo zadovoljno z močno uspešnostjo, zlasti glede na to, da je prišlo med nenehno tržno negotovostjo, izzivi dobavne verige in časom vodilne dobe, povezanih z visokim povpraševanjem kupcev. dosežen v primeru povečanja. Pričakujte, da boste nadgradili ta zagon, ko podjetje še naprej vlaga v platforme za inventar, digitalno trženje in e-trgovino.

Podatki kažejo, da je bilo skoraj 56% celotne prodaje Farnella in 72% skupnih naročil transakcij v četrtletju oddano prek platforme za e-trgovino podjetja.