Ford: Kupil bo nižje stroške litijeve železove fosfatne baterije od CATL za severnoameriške modele

Jul 23,2022

Po uradnem poročilu Ford China bo iz CATL uvozila nižje stroške litij-železne baterije za uporabo v severnoameriških električnih tovornjakih in SUV-jih. Ford gradi nadaljnje zavezništvo s CATL in je dosegel vrsto ločenih sporazumov, s katerimi bo zagotovil varnost baterij in baterijskih materialov v naslednjih 10 letih.

Od prihodnjega leta bo Mustang Mach-E na severnoameriškem trgu dodal različico litijevega železovega fosfatnega baterije, F-150 Lightning Pure Electric na trgu pa bo opremljen tudi z različico litijeve železne fosfatne baterije Od leta 2024, ki ga je vse zagotovil Catl.

Ford se je odločil, da bo uporabil litij-železne baterije v svojem najbolj prodajanem severnoameriškem električnem vozilu, kemiji, za katero Ford pravi, da lahko zniža materialne stroške za 10-15 odstotkov in je stroškovno učinkovit v primerjavi z dosegom. Tesla uporablja baterije litijevega železovega fosfata (LFP) v nekaterih svojih limuzinih z nižjimi cenami, ki se prodajajo v ZDA, poroča Reuters. Električni tovornjak in proizvajalec kombijev Rivian je tudi dejal, da načrtuje uporabo baterij LFP.

Ford je dejal, da je s CATL dosegel dogovor, da bi poskušal uporabiti baterije kitajskega podjetja v Ford vozilih, ki se prodajajo v ZDA, Evropi in Kitajskem. Catl je v izjavi dejal, da "obe podjetji načrtujeta, da bosta izkoristila svoje prednosti, da bi skupaj raziskovala nove poslovne priložnosti v svetovnem merilu", ki vključujejo litij-železno in druge baterijske tehnologije.
Izdelek RFQ