Tuji mediji: Renesas, TI uradno tekmuje na Bluetooth LE

Jun 22,2022

Renesas Electronics in Texas Instruments (TI) sta za internet stvari (IoT), nosljive in medicinske modele, uvedla Bluetooth Wireless Microcontrollers, obe podjetji pa se uradno tekmujeta nad Bluetooth LE.

Po Eenews je TI uvedel serijo CC2340 z brezžičnimi mikrokontrolerji Bluetooth z nizko energijo Bluetooth Bluetooth, medtem ko je Renesas z 2D grafičnim procesorjem uvedel serijo dvojedrnih naprav DA1470X SmartBond DA1470X.

Serija CC2340 uporablja Cortex Cortex M0+ Core in meri 4x4 mm2 v najmanjšem paketu QFN, TI pa načrtuje tudi različico paketa s čip. Cene se začnejo kar 0,79 USD (1.000 kosov), kupci pa lahko kupijo tudi vzorce in razvojne komplete za 39 dolarjev. V prvi polovici leta 2023 se pričakuje množična proizvodnja.

Nick Smit, TI -jev vodja trženja izdelkov, je dejal, da je čip izdelan v 60Nm procesu CMOS in se proizvaja v TI in zunaj livarne v ZDA. "Naš cilj je narediti Bluetooth vseprisotno."

Renesas 'SmartBond DA1470X serija prav tako poskuša izkoristiti to porast povpraševanja. Za razliko od TI -ja, da se zmanjšuje velikost in zmanjšanje stroškov, ta družina Bluetooth z nizko energijo (LE) gradi na zasnovi pridobitve dialoga in želi izboljšati integracijo, namesto da bi zmanjšala stroške.

DA1470X združuje enoto za upravljanje električne energije, detektor glasovne aktivnosti strojne opreme (VAD) in GPU za pametne IoT naprave s senzorskimi in grafičnimi zmogljivostmi in je vedno v istih aplikacijah kot nosilci, kot so pametne ure in fitnes Trackers Audio obdelava, bralniki za spremljanje glukoze in druge naprave za zdravstveno varstvo potrošnikov, domače aparate z zasloni, industrijsko avtomatizacijo in varnostnimi sistemi.

Glavni procesor je procesor roke Cortex M33, čip pa je pakiran v 6,2 x 6 mm BGA. Visoka raven integracije nadalje prihrani stroške materialov (BOM) in zmanjša število komponent na PCB, kar omogoča manjše faktorje oblike in omogoči prostor za dodatne komponente ali večje baterije.

"Serija DA1470X je nadaljnja razširitev naše uspešne strategije vključevanja več funkcij, vključno z več procesne moči, razširjenim pomnilnikom in izboljšanimi moduli moči," je dejal Sean McGrath, podpredsednik podjetja Connectivity and Audio Business, IoT Industrial and Infrastructure Business Enota, Renesas. , in vad za odkrivanje in odkrivanje besed v letenju. "
Izdelek RFQ