GlobalWafers: Ohranite obstoječi načrt širitve, nova lokacija rastlin bo dokončana pred koncem junija

Jun 21,2022

Xu Xiulan, predsednik Globalwafers, je danes dejal, da dolgoročni trend rasti povpraševanja po polprevodnikih ostaja nespremenjen. GlobalWafers bo ohranil uveljavljen načrt širitve in naj bi objavil lokacijo nove tovarne pred koncem junija.

Xu Xiulan je omenil, da bodo GlobalWafers ohranili uveljavljeni načrt širitve, vendar se zaradi pomanjkanja delovne sile, naraščajočih stroškov gradnje in podaljšane dobave opreme lahko nekatere napredek širitve zavleče za eno četrtino. Oprema za novo rastlino je bila predhodno odrejena, lokacija pa bo dokončana do konca junija.

Razkrila je tudi, da je lokacija nove tovarne prvotno upoštevala Singapur, vendar je zaradi sorazmerno visokih stroškov gradnje in nezdružljivosti lokalnega trga s ciljnimi kupci zdaj izključen Singapur.

Xu Xiulan je dejal, da Japonska aktivno razvija industrijo polprevodnikov, vendar Globalwafers že ima tovarno na Japonskem in ne načrtuje gradnje nove tovarni. Povedala je, da so vladne subvencije eden ključnih dejavnikov pri ocenjevanju lokacije novega obrata, vendar ni edina. Razmisliti o položaju novih strank in upanje je, da bodo stranke lahko dobavljene v bližini.

Poleg tega je Xu Xiulan na današnjem sestanku delničarjev dejal, da je podjetje podpisalo dolgoročne pogodbe s strankami po letu 2028 do leta 2031.

Xu Xiulan je poudaril, da je stopnja uporabe proizvodne linije Globalwafers še vedno polna, 12-palčne tovarni pa ni mogoče zapreti za minuto, kar je še vedno zelo zdravo za zgornji tok.
Izdelek RFQ