Google sodeluje z Skywaterom, da razvije odprtokodni oblikovalni tok za 90Nm vozlišče

Aug 01,2022

American Wafer Foundry Company Skywater je pred kratkim sporočila, da je od ameriškega ministrstva za obrambo prejela 15 milijonov dolarjev za razvoj odprtokodnega procesa oblikovanja za svojo 90-nanometrsko procesno platformo. Skywater bo sodeloval z Googlom za napredovanje tega projekta.

Predsednik in izvršni direktor Skywater Thomas Sonderman je dejal, da bo ameriško vojaško financiranje in partnerstvo z Googlom utrlo pot svoji 90Nm procesni platformi za povezovanje z odprtokodno skupnostjo in omogočilo komercialne aplikacije.

Po javnih informacijah je procesna rešitev Skywater Sky90-FD izvirala iz preobrazbe rezultatov znanstvenih raziskav iz laboratorija Lincoln z Massachusetts Institute of Technology. Podjetje je leta 2020 sodelovalo z Googlom in napovedalo, da bo odprlo svojo 130-nanometrsko procesno platformo. S tem postopkom, imenovanim Open MPW Shuttle za projekt, lahko razvijalci uporabijo odprtokodni PDK za predložitev modelov čipov, Google pa bo nosil stroške izhoda iz kasete, kot je proizvodnja maske.
Izdelek RFQ