Industrija Industrija: zmogljivost proizvodnje rezin lahko v 2023-2024 prevelika ponudba

Jun 15,2022
MIC ocenjuje, da se bosta dobava in povpraševanje čipov stabilizirala leta 2023, proizvodna zmogljivost rezin pa se lahko preko leta 2023 do 2024 prekomerno uporablja.


Po podatkih tajvanske medijske "centralne tiskovne agencije" Lin Boqi, svetovalec za industrijo MIC in direktor združenja za informacijsko politiko, meni, da so glavne rezine na Tajvanu na Kitajskem lani vlagale v širitev zmogljivosti, vendar se pričakuje, da do leta 2023 do leta 2023 vlagajo v širitev zmogljivosti Do leta 2024 se bo pojavila velika količina proizvodne zmogljivosti rezin. Pričakuje se, da bo stabilizirala ponudbo in povpraševanje po polprevodnikih, toda pod trenutnim upadom povpraševanja po terminalu je tudi zaskrbljenost nad prekomerno ponudbo, hitrost nadaljnje gradnje proizvodne zmogljivosti pa je treba skrbno načrtovati.

V zvezi z vprašanjem cen livarjev je Lin Boqi poudaril, da so cene livarne na Tajvanu na Kitajskem ostale visoke, FAB pa so še naprej širile proizvodne linije in zvišale cene. Kot primer TSMC je bila stopnja rasti naprednih procesov pod 16 nanometrov v prvi polovici leta 8%. %do 10%, zrel postopek nad 28nm pa se bo povečal za 25%.
Izdelek RFQ