Poroča se, da je Nvidia s TSMC oddala nujno naročilo s 5000 enotami, najhitrejša dostava pa je od konca oktobra do začetka novembra

Sep 19,2022

Pred kratkim sta ameriška proizvajalca čipov AMD in NVIDIA zaporedno prejela obvestila s sedeža, da bi kupcem na Kitajskem zmanjšala ponudbo vrhunskih čipov GPU, vključno z čipi NVIDIA A100, H100 in AMD-jevimi MI250.

Glede na zadnje poročilo tajvanskega medijskega "Ekonomskega dneva", Market News poroča, da je Nvidia oddala naročilo za TSMC za super vroče vožnje in bo izdelala nekatere izdelke, ki bodo prvotno predvidoma odposlani leta 2023 vnaprej, s skupno približno približno približno 5.000 kosov, ki bodo trajali do konca oktobra letos. Dostava se začne v začetku novembra, čas dostave za povezane nujne predmete pa se bo močno skrajšala, od prvotnih ocenjenih 5-6 mesecev do 2-3 meseca.

Poročilo je poudarilo, da čeprav je Nvidia pridobila ameriško licenco, bodo ameriške stranke, ki podpirajo čip A100, podprle čip A100 do 1. marca prihodnje leto. Ko se izteče obdobje medpomnilnika v Združenih državah Amerike, se bo treba ponovno prijaviti. Zato se ocenjuje, da je Nvidia naročila nujno naročilo s TSMC. mogoče.

Poroča se, da je Nvidia zvečer 1. septembra objavila napoved, da je ameriška vlada pooblastila izvoz, ponovno izvoze in domače prenose za nadaljevanje razvoja integriranega vezja H100; Pooblastilo omogoča tudi, da je družba ameriška stranka GPU -ja A100 pred 1. marcem 2023 zagotavljala potrebno izvozno podporo; Poleg tega ameriška vlada do 1. septembra 2023 pooblasti izpolnjevanje naročil in logistiko za A100 in H100 prek Hong Kong objekta.