Poroča se, da bo Sanan Optoelectronics znižala cene za 10-15%, da bi se potegovala za Apple-ova naročila mini LED čipov

Sep 13,2022
Po podatkih Digitimes so 13. septembra viri industrije razkrili, da je Sanan Optoelectronics, največji proizvajalec LED čipov na celinski Kitajski, zmanjšala svojo ponudbo za 10-15%, da bi konkurirala Tajvanskemu epistarju za Apple-ove mini mini za LCD plošče. LED naročilo čipa.


Sanan Optoelectronics je prvotno načrtoval, da bo v drugem četrtletju leta 2022 začel dobavljati mini LED čipe v Apple, vendar je zaklepanje na vzhodnem celinskem Kitajskem zavleklo načrt, pravijo viri.

Vir je poudaril, da je Epistar trenutno največji Apple dobavitelj mini LED čipov, v Avstriji AMS-OSRAM pa je drugi največji dobavitelj. Vendar pa naj bi AMS-OSRAM prenehal dobavljati mini LED čipe in namesto tega razvijal mikro LED čipe.

Vir je citiral Sanana Optoelectronics, ki pravi, da je podjetje povečalo donos mini LED čipov in povečuje pošiljke mednarodnim dobaviteljem.

Apple je sprejel politiko dodajanja celinskih kitajskih proizvajalcev v svojo dobavno verigo, da bi izboljšali pogajalsko moč in razpršili tveganja za oskrbo, dodajajo viri. Poleg tega obstoječa zmogljivost proizvodnje čipov Epistarja ne bo dovolj, da bi kratkoročno izpolnila povpraševanje Apple.

Zato je vir poudaril, da dokler lahko izpolnjuje Apple -ove zahteve glede kakovosti za mini LED čipe, bo Sanan Optoelectronics zagotovo vstopil v svojo dobavno verigo, zato ni treba zmanjšati ponudb za tekmovanje za naročila.

Za proizvajalce, ki uporabljajo mini LED osvetlitve, je kakovost mini LED čipov ključna za proizvodne stroške. V zvezi s tem so viri poudarili, da je stabilna proizvodnja visokokakovostnih LED čipov glede na ceno pomembnejša.

Vendar pa viri pravijo tudi, da se bodo v drugi polovici leta 2022, ko se izboljšujejo donosi čipov mini LED in povečujejo količino proizvodnje, potrebni proizvajalci čipov za 5-10%.
Izdelek RFQ