Tlačni dvojniki: TSMC itd. Za ponovno pogajanje o ponudbah in naročilih 2023 pri avtomobilskih strankah

Sep 23,2022
Digitimes je poročal, da se bodo TSMC in druge livarne čiste igre soočale s pritiskom, da bi ponovno pogajali o ponudbah in naročilih 2023 z avtomobilskimi strankami, glede na industrijske vire. Pogajanja za ponovno pogajanje naj bi se začela v četrtem četrtletju.


Uporaba zrelih procesnih vozlišč pri teh livarnah se je močno zmanjšala, saj se je povpraševanje po osebnih računalnikih in drugi opremi potrošniške tehnologije hitro upočasnilo, pravijo viri. Avtomobilski IC IDM je videl tudi padec uporabe Fab in lahko spremenil svoje zunanje izvajanje, pravijo viri.

Auto OEMS in dobavitelji nivoja si prizadevajo, da bi leta 2023 vrnili livalne ponudbe na predpandemične ravni, pravijo viri, saj so opazili, da se pritisk na pomanjkanje dobavne verige začne umiriti. Dobava številnih avtomobilskih kategorij IC ni več tesna, nekateri zaloge čipov pa so celo blizu predpandemične ravni, pravijo viri.

Dobavitelji avtomobilov nameravajo prihodnje leto ustanoviti pogajanja o cenah s čistimi livarji, pravijo viri. Skupno pomanjkanje avtomobilskih IC -jev se izboljšuje in naj bi se v prvi polovici leta 2023 znatno olajšalo, pravijo viri. Ta razvoj bo čiste livarne postavil v slabši položaj pri pogajanjih o cenah.

Ponudbe livarne za avtomobilske IC so se v zadnjih nekaj letih povečale, saj povpraševanje močno presega ponudbo. Toda inflacijski pritiski in drugi makro vetrovi so zakrivili napovedi povpraševanja za naslednje leto, kar je spodbudilo dobavitelje avtomobilov, da ponovno preučijo tveganja in stroške.