Prihodki polprevodnika se lahko prihodnje leto zmanjšajo za 4,1%, azijsko -pacifiška regija

Nov 30,2022

Glede na napoved svetovne organizacije za statistiko polprevodniških trgovine (WST) lahko svetovni prihodki polprevodnikov v letu 2023 padejo na 556,5 milijarde dolarjev, kar je 4,1% manj kot letos; Prodaja pomnilniških čipov se lahko zmanjša za 17%, kar bo kategorija izdelka z največjim upadom. Azijsko -pacifiška regija bo letos in naslednja najslabša uspešna regija.

WST je izdal zadnje napoved polprevodnikov, ki poročajo o tem (30) dan. Pričakuje se, da se bo prihodki od svetovnega polprevodnika letos povečali na 580,1 milijarde ameriških dolarjev, kar je za 4,4% več kot lani, kar je manjše od 13,9%, ocenjenih avgusta.

WSTS je dejal, da je agencija zaradi naraščajoče inflacije in šibkega povpraševanja na terminalnem trgu, zlasti izdatkov za porabo, posebej znižala napoved prihodkov polprevodnikov za letošnje leto. Prihodki pomnilniških čipov se lahko delijo z izdelki, kar se lahko zniža za 12,6%, kar postane najslabše delovanje. Pričakuje se, da se bodo prihodki ločenih komponent, senzorjev in analognih IC še povečali za več kot 10%, stopnja rasti pa 12,4%, 16,3% oziroma 20,8%.

WSTs po vsem svetu ocenjuje, da naj bi se prihodki na trgu ZDA povečali za 17%, kar je regija z največjo stopnjo rasti; Prihodki evropskega in japonskega trga se bodo povečali za 12,6% oziroma 10%; Azijsko -pacifiški trg je najslabši trg, saj se bodo prihodki verjetno zmanjšali za 2%.

WSTS se veseli leta 2023, pričakuje, da se lahko svetovni prihodki polprevodnikov pade na 556,5 milijarde ameriških dolarjev, kar se bo zmanjšalo za 4,1%, kar je manjše od prvotne ocene za 4,6%. Prihodki spominskih čipov se lahko zmanjšajo za še 17%, kar bo še vedno najslabši izdelek. Pričakuje se, da se bodo prihodki ločenih komponent povečali za 2,8%, prihodki optoelektronike in senzorjev pa se bodo povečali za 3,7%sinhrono, prihodki analognega IC pa se bodo povečali za 1,6%.

Azijsko -pacifiška regija bo še vedno najslabše uspešna regija, tržni prihodek pa se bo leta 2023 zmanjšal za 7,5%; Pričakuje se, da se bodo prihodki na trgu ZDA povečali za 0,8%; Prihodki v Evropi in na Japonskem se bodo povečali za 0,4%.

IC Insights, tržna raziskovalna organizacija, meni, da naj bi se svetovna prodaja polprevodnikov leta 2022 povečala za 3% in postavila nov prodajni rekord v višini 636 milijard dolarjev. Vendar pa naj bi se zaradi šibkega povpraševanja, visokega zaloga in drugih dejavnikov skupna prodaja polprevodnikov leta 2023 zmanjšala za 5%.
Izdelek RFQ