Shoama Denko naj bi povečal proizvodnjo na Tajvanu in na Japonskem ter razširil proizvodnjo tekočine za polprevodniško poliranje za 20%

Aug 03,2022

Nikkei je drugič poročal, da bodo materiali Showa Denko (Showa Denko Materials, prej znani kot Hitachi Chemical), hčerinsko podjetje Showa Denko, vložilo približno 20 milijard jenov za povečanje proizvodnje na Tajvanu in na Japonskem. Proizvodnja, cilj je povečati proizvodno zmogljivost poliranja tekočine za polprevodniške materiale za približno 20%. Zaradi priljubljenosti pametnih telefonov 5G so se zahteve za zmogljivost polprevodnikov povečale, število brusij, potrebnih pri proizvodnem inženiringu, pa se je povečalo, kar je spodbudilo povpraševanje po polirajočih tekočinah.

Med njimi se bo od januarja 2023 povečala zmogljivost proizvodnje tekočine v tajvanu. Poleg širitve obstoječe zmogljivosti rastlin bo baza Katsuta iz Yamazaki Works na Japonskem nameravala zgraditi tudi novo tovarno, od katerih obstoječa obstoječa obstoječa rastlina Rastlina za povečanje proizvodnje se bo nahajala v njem, odprta bo leta 2024, novi obrat pa bo odprta leta 2025.

Poročilo je poudarilo, da je trenutno zmanjšanje pošiljk pametnih telefonov in osebnih računalnikov upočasnilo povpraševanje po polprevodnikih, vendar se je z izboljšanjem zmogljivosti polprevodnikov povečalo tudi potrebno število brusij, kar je spodbudilo povpraševanje po poliranju tekočin. Po podatkih materialov show -ja Denko je od leta 2019 trg CMP poliranja tekočine vsako leto zrasel s stopnjo več kot 10%.
Izdelek RFQ