Raziskava: Globalne združitve in pridobitve tehnologije so v prvi polovici leta znašale 627 milijard ameriških dolarjev, kar je 20% manj kot v leto

Aug 10,2022

Glede na zadnjo globalno raziskavo Ernst & Young, ki jo je prizadela mednarodna geopolitična in gospodarska vetra, se je znesek globalnih združitev in prevzemov v prvi polovici letošnjega leta zmanjšal za 27% v primerjavi z istim obdobjem lani; Hkrati je tehnološka industrija predstavljala 31%, znesek 627 milijard USD.

Najnovejša raziskava Ernst & Young Global je poudarila, da je tehnološka industrija v prvi polovici leta 2022 znova poganjala globalne združitve in pridobitve, kar je 20% z rekordnih 789 milijard dolarjev v istem obdobju lani na 627 milijard dolarjev, vendar je še vedno predstavljalo 31 % globalne M&A dejavnosti.

Shufen, generalni direktor svetovalnih storitev Ernst & Young Financial Management, je dejal, da temeljnega položaja tehnologije na trgu M&A ne bi smeli podcenjevati. Vse večje povpraševanje po storitvah v oblaku, varnosti informacij in podjetniške programske opreme bo doseglo uspešnost M&A leta 2021, trenutno pa ni znakov upočasnjevanja.

Poleg tega je Ey poudaril, da je globalna dejavnost M&A pokazala odpornost pred večjimi geopolitičnimi vetrovi, vendar je negotovo, ali se bo v prihodnosti pojavilo več geopolitičnih napetosti, gospodarskih nazadovanja itd.
Izdelek RFQ