Tovarna TSMC Kaohsiung je uradno začela graditi in bo množična proizvedena leta 2024

Nov 21,2022

Glede na ekonomski dnevnik je TSMC pred kratkim dejal, da je po pripravi zemljišč obrat Kaohsiung zdaj uradno v izdelavi in ​​bo množično proizveden leta 2024 po načrtih.

V četrtem četrtletju je bila stopnja uporabe zmogljivosti 7NM postopka TSMC popuščana. Gradnja 7NM elektrarne v Kaohsiungu je bila začasno zavlečena, obrat 28 nm pa je bila še vedno na sporedu. Trend TSMC -jeve rastline Kaohsiung je pritegnil veliko pozornosti iz vseh slojev življenja. Pred tem je Wei Zhejia, predsednik TSMC, dejal, da je Kaohsiung prvotno načrtoval dve tovarni, 7NM vidik pa bo rahlo prilagojen. Samo začasna zamuda ne bi spremenila postopka in 28nm vidik bi bil izveden po načrtih.

Novica je zapisala, da je bil v petek podeljen projekt nanometra TSMC 28, gradnjo pa je izvedlo medsebojno gradbeno podjetje.

Poročalo se je, da sta bila TSMC 7NM in 6NM iste družine prvotno glavni proizvodni postopek, prihodki pa so v drugem četrtletju predstavljali 30%. Vendar pa so se v drugi polovici letošnjega leta kupci soočili s prilagoditvijo zalog in nujno rezanjem naročil, kar je povzročilo močno zmanjšanje uporabe zmogljivosti. TSMC je prvi razrahljal svoj napredni proizvodni postopek. Zato je TSMC sinhrono prilagodil načrtovanje zmogljivosti rastline Kaohsiung, kar je dalo prednost 28Nm postopku.
Izdelek RFQ