Vodja livarske službe Intel Wafer je odstopil!

Nov 22,2022

Po registru je Randhir Thakur, vodja službe Intel OEM, odstopil. Analitiki so povedali, da bo podjetje v naslednjih letih "izjemno težko".

Intel je v elektronskem sporočilu dejal, da se je Takur "odločil odstopiti in poiskati priložnosti zunaj podjetja". Toda "na položaju bo ostal do prvega četrtletja 2023, da bi zagotovil nemoten prehod na novega voditelja."

Po novicah je William Moss, tiskovni predstavnik Intel, potrdil novico.

"Zahvaljujemo se Takurju za velik napredek, ki ga je dosegel za IFS (Wafer Foundry Service) in za postavitev temeljev, da je Intel postal livarna svetovnega razreda." Je v izjavi rekel Moss.

Matthew Ramsay, polprevodniški analitik pri Cowenu, je dejal, da je imel uravnotežen pogled na Intelove zaloge. Intel bi bil v bližnji prihodnosti težaven in ali načrt preobrazbe ni uspešen, ni bilo določeno. Po njegovem mnenju je po težkem letu 2022 leto 2023-2024 za Intel morda še posebej težko.

Intel OEM Service je del strategije IDM 2.0 Kissingerja. Načrt je podvojiti proizvodnjo do leta 2025 in preseči TSMC in Samsung na področju napredne proizvodnje čipov. Po podatkih so v tretjem četrtletju storitve Intel OEM ustvarile le 171 milijonov dolarjev, kar je v istem obdobju predstavljalo 1,1% od 15,3 milijarde dolarjev družbe.
Izdelek RFQ