Uradnik Vingroup je napovedal gradnjo prve vietnamske tovarne litijevega železovega fosfata s partnerjem GoTion High Tech

Nov 19,2022

Podjetje Securities Times E je poročalo, da je 18. novembra Vingroup, največja zasebna podjetja v Vietnamu, izdala izjavo, v kateri je napovedala, da je njegovo podjetje za proizvodnjo in raziskovanje in razvoj baterij Vines Energy Solutions in GoTion High Tech v svoji tovarni skupnih podvigov v Yong „Gospodarsko območje, provinca Ha Tinh, Vietnam, za proizvodnjo litijevih železovih fosfatnih baterij, predvsem za baterije električnih vozil in sisteme za shranjevanje energije (ESS).

Razume se, da ima projekt skupno naložbo v višini skoraj 6,33 bilijona vietnamskega donga (približno 275 milijonov ameriških dolarjev), pokriva površino 14 hektarjev in ima letno oblikovalsko zmogljivost 5GWH. Pričakuje se, da se bo obsežna proizvodnja začela v tretjem četrtletju leta 2024 in bo postala prva litijeva tovarna baterij za fosfatno baterijo v Vietnamu.

Prej je na platformi za interakcijo z vlagatelji dejal, da je podjetje globoko gojilo tehnologijo litijeve železove fosfatne baterije, kupci in trg pa so ga zelo prepoznali s svojimi kakovostnimi in varnimi izdelki. Od tega leta je podjetje vzpostavilo strateška partnerstva z nekaterimi vodilnimi fotovoltaičnimi in energetskimi podjetji za shranjevanje energije doma in v tujini, pošiljka podjetja in tržni prostor na področju shranjevanja energije pa sta zelo obetavna.

Glede na javne informacije je že od prve polovice letošnjega leta nabral 26 kupcev potniških avtomobilov, 14 kupcev potniških avtomobilov in 27 uporabnikov posebnih vozil, med katerimi so kupci potniških avtomobilov Chery Automobile, Saic GM Wuling, Jac Avtomobil, Chang'an Automobile, Great Wall Automobile, Zero Running Automobile itd.; V prihodnosti bo GoTion High Tech povečal tudi sodelovanje s Tata India, Volkswagen Nemčijo, Vinfast Vietnam in R Company iz ZDA za pospešitev širitve mednarodnega trga. Glede na načrt bo GoTion High Tech leta 2025 oblikoval litijevo baterijsko zmogljivost 300GWh, vključno s 100 GWH v tujini.
Izdelek RFQ