Po poročilih Apple načrtuje, da bo letno vložil milijardo dolarjev za vključitev generativnega AI v svojo linijo izdelkov

Oct 23,2023

23. oktobra so poročali, da Apple načrtuje, da bo letno vložil milijardo dolarjev za vključitev generativne umetne inteligence (AI) v svojo linijo izdelkov.

Z vzponom Chatgpta, robota za klepet AI pod OpenAI in Bardom, robotom AI Chat, ki je pod Googlom, si skoraj vsa tehnološka podjetja prizadevajo pridobiti delež na področju umetne inteligence.

Vendar pa se zdi, da je v primerjavi z drugimi podjetji, kot so OpenAI, Microsoft in Google, Apple -ov tempo v umetni inteligenci počasnejši.Ko njeni konkurenti znatno napredujejo v tehnologiji umetne inteligence, je podjetje v bistvu na strani.

Toda pod vodstvom izvršnega direktorja Apple Tima Cooka je Apple prepoznal pomen generativne umetne inteligence.Prej je Cook razkril, da podjetje že vrsto let raziskuje generativno tehnologijo AI in druge modele.

Vendar pa je hiter napredek umetne inteligence Apple ujel.Od konca lanskega leta se podjetje dohiti, da bi ohranilo konkurenčnost na hitro razvijajočem se področju generativne umetne inteligence.

Julija letos je analitik, ki je dolgo sledil, Apple izjavil, da je Apple za pridobitev prednosti v konkurenci s konkurenti, kot sta OpenAI in Google, ustvaril svoj okvir, imenovan Ajax, ki bo uporabljen za ustvarjanje velikega jezikovnega modela (LLM) primerljiv s Chatgpt in Microsoft Bing.

Govori se, da je Apple razvil robot za klepet, podoben Chatgpt z uporabo Ajaxa, in inženirji podjetja pa ga navajajo kot "Apple GPT".Ta robot za klepet lahko povzame besedilo in odgovori na uporabniška vprašanja, Apple zaposleni pa lahko dostopajo prek interneta.Vendar pa ni nobenega znaka, da ima podjetje ta izdelek lansirati javnosti.

Glede na poročila je Apple zgradil številne funkcije strojnega učenja za svoje storitve z uporabo AJAX, ki so bile implementirane v Apple Maps, Siri in določena iskalna orodja.

Septembra letos so poročali, da Apple načrtuje, da bo model velikega jezika vključil v Siri, kar uporabnikom omogoča, da uporabijo glasovni asistent za izvajanje zapletenih nalog, na primer, da si Siri fotografira, jih pretvori v animirane slike incelo pošljite jih v stike.Ta funkcija naj bi bila predstavljena v iOS 18.

Prejšnji teden je Jeff Pu, analitik na Haitong International Securities, izjavil, da Apple načrtuje, da bo že konec leta 2024 začel uporabljati generativno tehnologijo umetne inteligence na iPhonih in iPadih.

Glede na poročilo, če ga izvedemo po načrtih, lahko Apple predstavi generativne funkcije AI, ki se začnejo od iOS 18 in iPad OS 18, vendar kako uporablja to tehnologijo, še ni treba videti.

Poleg tega poročajo, da Apple raziskuje tudi integracijo generativne umetne inteligence v razvojna orodja, kot je XCode, ki lahko razvijalcem pomagajo hitrejši razvijanje aplikacij za platformo Apple.Poleg tega podjetje razmišlja tudi o zagotavljanju novih funkcij umetne inteligence za Apple Music in njegove aplikacije za produktivnost.
Izdelek RFQ