Uporniki bodo v začetku prihodnjega leta masno proizvajali atom AI Chip s pomočjo Samsung 5nm Technology

Nov 17,2023

Uporniki je korejsko zagonsko podjetje AI Fabless, ki se pripravlja na uporabo Samsungovega 5NM ultravijoličnega procesa (EUV) za množično proizvodnjo čipov umetne inteligence (AI) posebej za podatkovne centre.

Viri so razkrili, da so upori pred kratkim zaključili pogodbo s polfinom, enim od Samsungovih partnerjev za oblikovalske rešitve (DSP), za uporabo Samsungovega 5NM AI AIP Atoma za maso, ki se bo začela v začetku leta 2024.

Atom je znan po svoji vodilni industrijski grafični obdelavi (GPU), ki je do 3,4-krat učinkovitejša od enakovrednih procesorjev nevronskega omrežja (NPU).Posebej je treba opozoriti, da je Atom v globalnem tekmovanju v polprevodniškem polprevodniškem čipu, ki je 1,4 do 3 -krat večja od konkurentov, kot sta Nvidia in Qualcomm, pritegnila veliko zanimanje.

V začetku letošnjega leta so uporniki ustvarili prototipe Atoma prek Samsungovega MPW (Multi Project Wafer Service), ki lahko na eni rezini izdelujejo različne vrste polprevodnikov.Ti prototipi so bili zagotovljeni v KT Cloud in IBM.

Hkrati uporniki krepijo svoje sodelovanje s Samsung Electronics, da bi skupaj razvili upornike Chip naslednje generacije, ki je posebej usmerjen v veliki jezikovni model (LLM).Rebel bo uporabil postopek Samsung 4NM s ciljem dokončanja razvoja v drugi polovici leta 2024.
Izdelek RFQ