Sonos, ameriški brezžični proizvajalec zvočnikov, je v juniju napovedal nadaljnja odpuščanja po 7 -odstotnem odpuščanju

Nov 16,2023

Po 7 -odstotnem odpuščanju v juniju je ameriški proizvajalec brezžičnih zvočnikov Sonos pred kratkim izjavil, da odpušča zaposlene, kar je še poslabšalo tudi nedavni nemir podjetja.

Maxime Bouvat Merlin, glavni direktor za izdelke, je to potezo napovedal v e -poštnem sporočilu, ki so ga zaposleni poslali 15. novembra.Izjavil je, da bodo prizadeti zaposleni prejeli e -poštna obvestila, podjetje pa bo 16. novembra pogovor z odpuščenimi zaposlenimi, vendar ni določilo velikosti ali števila odpuščanja.

Zaradi splošne upočasnitve porabe potrošniške tehnologije se je prodaja podjetja v pravkar končnem proračunskem letu zmanjšala za 6%.Bouvat Merlin je izjavil, da so najnovejši znižani posledica "premika v strategiji izdelkov" v smeri vstopa v industrijo slušalk, ne pa prejšnjih znižanja obratovalnih stroškov.

Izjavil je, da se bo prestrukturiranje portfelja izdelkov podjetja začelo septembra, zaradi česar bo 200 zaposlenih pridobilo nove položaje, ekipe ali voditelje.

Podjetje je zaposlene obvestilo, da bo kmalu sestanek s preostalimi zaposlenimi, da bo orisal, kako se bo ekipa spremenila.

Bouvat Merlin je v zapisu razkril tudi, da je ekipa Sonosa namenjena na področju slušalk.Po poročilih je podjetje že več kot štiri leta zavezano za raziskave in razvoj slušalk, vendar takšni izdelki še niso objavljeni.

Podjetje ima tudi ekipo, osredotočeno na domače izdelke, prenosne zvočnike in glasovni nadzor.

Bouvat Merlin je izjavil, da so trenutno v razvoju novi izdelki z imenom Lasso, Pinewood in Premier.

Podjetje pričakuje, da je v proračunskem letu 2024 prodala 1,6 milijarde dolarjev do 1,7 milijarde dolarjev, kar je nižje od napovedi Wall Streeta.
Izdelek RFQ