Letna naložba treh glavnih baterijskih podjetij v Južni Koreji se je podvojila in presegla 16 bilijonov zmaga

Nov 20,2023

Kljub nedavni svetovni gospodarski recibilni reji in zmanjšanim subvencijam iz različnih držav, ki vodijo do upočasnjevanja povpraševanja po električnih vozilih, je bila leta 202 potrjena kumulativna naložba treh glavnih proizvajalcev baterij v Južni Koreji (LG New Energy, SK On, Samsung SDI)Da bi se podvojili v primerjavi z lanskim letom, kar je prebil 16 bilijonov (približno 89,28 milijarde juanov).

Po podatkih industrijskih virov 19. novembra je kumulativna naložba treh glavnih baterijskih družb v Južni Koreji in čezmorskih trgih v prvem do tretjem četrtini letošnjega leta dosegla 16,75 trilijona, kar je več kot dvakrat več kot 816 bilijonov v istem obdobju lani lani..Med njimi se najprej uvršča LG New Energy z naložbo v višini 7,65 bilijona Korejcev;SK On ima največjo stopnjo rasti, znesek naložbe v višini 6,6 bilijona osvojenih;Samsung SDI se uvršča na tretje mesto s povečanjem za 45,4% naložb, večina pa se uporablja za rast in mednarodne namestitve in rasti proizvodnih linij v Južni Koreji.

Glede na analizo industrijskih notranjih oseb so tri glavne baterijske družbe v Južni Koreji letos povečale naložbo, deloma tudi zaradi začasnega počasnega povpraševanja po električnih vozilih, vendar dolgoročni trend rasti ostaja nespremenjen.Glede na tržno raziskovalno podjetje SNE Research se je stopnja rasti električnih vozil leta 2023 zmanjšala v primerjavi z 2022, kar naj bi bilo 30,6%, kar je 5,8% nižje od prejšnjih napovedi.

Za korejske proizvajalce kitajski proizvajalci baterij vodijo na področju baterij litijevega železovega fosfata (LFP), ki z visoko stroškovno učinkovitostjo zasedajo visok delež na svetovnem trgu.Leta 2023 so korejski proizvajalci povečali tudi svoje naložbe na področje litijevih železovih fosfatnih baterij in se uradno odločili za vstop na trg.

LG New Energy je navedla, da bo leta 2026 množična proizvodnja LFP baterij. SK On je zaključil razvoj takšnih baterij in trenutno razpravlja o oskrbi s podjetjem.Odločila se je, da bo vložila 1,5 trilijona Korejcev, ki je zmagala za gradnjo baterijske tovarne v Južni Koreji, s ciljem, da doseže cilj proizvodne zmogljivosti v višini 14GWH do leta 2025. Samsung SDI je razkril svoj trenutni načrt za razvoj materialov LFP do leta 2026 in razmišlja o gradnjiproizvodnih objektov.

Izdelek RFQ