Voditelji Južne Koreje in Nizozemske se srečujejo za krepitev sodelovanja v industriji polprevodnikov

Nov 18,2022

Po besedah ​​Bloomberga sta se južnokorejski predsednik Yin Xiyue in nizozemski premier Mark Rutte srečala in razpravljala o tem, kako okrepiti odnose z ekonomsko varnostjo. Obe strani sta iskali sodelovanje v industriji čipov.

V skupni izjavi po vrhu v Seulu v četrtek sta obe voditelji povedali, da sta obe strani poudarili pomen nadaljnjega krepitve obstoječega sodelovanja med polprevodniškimi industrijami obeh držav in izrazili podporo za ohranjanje prožnosti ponudbe industrije veriga.

Izjava ni omenjala Kitajske ali ZDA, niti ni omenila podrobnosti o sodelovanju med proizvajalci čipov obeh držav, da bi poskušali obravnavati uredbo polprevodnikov vlade Biden.

Pred tem bo po poročanju Nikkei News ASML, nizozemski fotolitografski velikan, v Južni Koreji postavil tehnološko bazo za izboljšanje procesa "predelave" proizvodne opreme in zagotavljal tehnično podporo podjetjem kupcev. Osnova se bo nahajala v Huachengu, približno 40 kilometrov južno od Seula, skupna naložba v višini 240 milijard (181 milijonov ameriških dolarjev) in površino 16.000 kvadratnih metrov.
Izdelek RFQ